Bescherming buitenzon/SPF

 

Zonnebankstudio Sunny Moments in Reeuwijk, ook voor zonnebrandcrème & advies!

Het is belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Zonnestudio Sunny Moments verkoopt daarom aansluitend op de zonnecosmetica voor onder de zonnebank ook zonnebrandcrème voor de buitenzon. Er is hiervoor gekozen voor het merk Australian Gold. De Rolls Royce onder de zonnebrandcrèmes!

Elke zonnebrandcrème heeft zijn eigen SPF (afkorting voor Sun Protective Factor). De SPF nummer geeft aan hoelang je zonnecrème het uithoudt en je huid beschermd tegen een verbrande huid. Hoe hoger de SPF nummer, hoe groter de bescherming en hoe langer je kan zonnen zonder risico te lopen om verbrand te raken.

Hoeveel moet ik smeren?
Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven moet de crème vrij dik op de huid worden aangebracht. Zuinig smeren geeft een veel lagere protectiefactor dan op de verpakking vermeld staat. Precieze richtlijnen over hoeveelheden toe te passen crème zijn niet te geven maar een ‘hand vol’ voor elke insmeerbeurt van de gehele huid is niet overdreven.

Hoe vaak moet ik smeren?
De kwaliteit van zonnebrandcrèmes is de laatste jaren sterk verbeterd. Toch slijt de beschermende zonnebrandcrème laag in een aantal uur. Dit wordt versneld door het dragen van kleding, liggen in het zand en zwemmen. De ‘waterproof’ crèmes blijven weliswaar beter op de huid zitten na watercontact, maar toch blijft het zaak om de huid regelmatig opnieuw in te smeren. Omdat zonnebrandcrème vaak pas na ca. 30 minuten optimaal werkt is het verstandig de crème steeds tijdig aan te brengen

Iemand met huidtype 2 verbrandt in de middagzon na ongeveer 20 minuten. Wanneer een zonnebrandcrème wordt gebruikt met een SPF van 12 treedt de zonverbranding pas op na 12 x 20 minuten, dus na 4 uur. Deze persoon zal dus met deze zonnebrandcrème na 4 uur verbranden, ook al heeft hij zich goed ingesmeerd.

Welke beschermingsfactor moet ik smeren?
De beschermingsfactor van de zonnebrandcrème moet dus met zorg worden gekozen. Wanneer het gaat om optimale bescherming en verder niets, is een crème met een zeer hoge SPF de beste keus.
Is het doel echter om op een zo veilig mogelijke manier bruin te worden moet een crème met een lagere factor gekozen worden. Wanneer de blootstelling aan de zon slechts kort zal zijn kan een relatief lage SPF gekozen worden, bij langere blootstelling moet weer voor een crème met een hogere SPF gekozen worden.
Omdat de huid van kinderen extra makkelijk beschadigd kan worden door Uv-straling moeten kinderen altijd optimaal beschermd worden met een hoge factor.

 
De onderstaande tabel geeft een indicatie welke crème voor welke huid het meest geschikt is: 


Huidtype 1 – (zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint nooit)
factor 30-50


Huidtype 2 – (licht huidtype, verbrandt vrij snel, bruint langzaam)
factor 20-30


Huidtype 3 – (vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin)
factor 20-30


Huidtype 4 – (iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel)
factor 20 


Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtype
factor 30-50!


Hoelang is zonnebrand geldig?
Hou er rekening mee dat zonnebrandproducten niet voor altijd houdbaar zijn,
gebruik het liefst elke zomer een nieuwe zonnebrandmiddel,
wil je toch een zonnebrandmiddel van vorig jaar gebruiken, hou er dan rekening mee dat de SPF is gehalveerd. Dus heb je bv een SPF liggen van 30 van vorig jaar, dan is die na een jaar veranderd in een SPF van 15.

Aftersun
Er zijn ook After Sun producten die je huid na het zonnen laten afkoelen, je huid kalmeert na blootstelling aan de zon en om je bruine teint langer te behouden. Ze verfrissen en laten de huid afkoelen na een dag in de zon, waardoor de huid kan genezen. De After Sun producten maken je huid zichtbaar zachter en gladder.

 

 

Al meer dan 70 perfecte zonbescherming!

Al meer dan 70 jaar voorziet Piz Buin zonaanbidders overal ter wereld van een zonbescherming oplossing die helpt de perfecte balans te vinden tussen een prachtige kleur en de o zo belangrijke bescherming!

Piz Buin was zelfs het eerste zonnecosmetica merk dat zonnen veiliger maakte door Sun Protection Factor (SPF) te introduceren in 1960.

Waar er ook zon is, op het strand, in de bergen of in de stad Piz Buin is er om je veilig van de zon te laten genieten!
In de komende periode zullen wij een voor een de verschillende producten gaan uitlichten, hou Facebook dus in de gaten!
Ben je al bekend met Piz Buin? Shop een van de producten dan direct bij ons in de studio!